top of page

Slaapcoaching

​

​

Waarom slaapcoaching?

  1. Meer energie: Een goede nachtrust is essentieel voor het herstel van lichaam en geest. Leer gezonde slaapgewoonten ontwikkelen, zodat je 's ochtends uitgerust en vol energie ontwaakt.

  2. Verbeter je concentratie: Slaaptekort kan leiden tot concentratieproblemen en verminderde cognitieve functies. Je leert effectieve strategieën om je concentratie en geheugen te verbeteren door middel van kwalitatieve slaap.

  3. Stressvermindering: Een goede nachtrust is een natuurlijke stressverlichter. We identificeren eventuele stressfactoren, slechte gewoonten en aangeleerd (geconditioneerd) gedrag. Je ontvangt praktische tips om -waar nodig- stap voor stap je slaappatroon bij te schaven.  

  4. Gezondere geest in een gezonder lichaam: Beter slapen optimaliseert cruciale herstelprocessen tijdens de slaap. Een kwalitatieve slaap herstelt niet alleen je geheugenfuncties, maar ondersteunt ook je immuunsysteem, reguleert je hormoonbalans en bevordert je algemene welzijn. 

  5. Individuele aanpak: Geen twee mensen zijn hetzelfde, en daarom is elke aanpak uniek. Je krijgt begeleiding aangepast aan jouw behoeften en levensstijl en we experimtenteren samen. Slaapcoaching volgt immers geen vast patroon. Wat voor de ene werkt, werkt niet voor de andere. We proberen dus uit wat voor jou past!  

​

Ontdek de transformatie die een goede nachtrust teweeg kan brengen en geniet van een leven vol vitaliteit en balans.

Let op! 

  • Slaapcoaching vraagt motivatie. Maak geen afspraak als je nog overtuigd wil worden van het belang van slaapcoaching of omdat je 'moet' van de dokter of van je baas. Enkel als je daadwerkelijk bereid bent om veranderingen door te voeren in je leven, je patronen en gewoontes, is er slaagkans. Je leert ook niet fietsen door naar je fiets te kijken, je moet het effectief 'doen' en 'volhouden' om iets nieuw onder de knie te krijgen.  

  • Een slaapcoach stelt geen medische diagnoses en heeft geen bevoegdheid met betrekking tot medicatie. Voor ernstige slaapaandoeningen is behandeling door een neuroloog of neuropsychiater noodzakelijk. Een onderzoek in een slaaplabo kan aangewezen zijn. Na een medische diagnose en behandeling door een arts wordt soms een slaapcoach ingeschakeld voor begeleiding van een natraject. 

​

​

Aanpak en prijzen: 
1. Kennismaking/Intake

Duur: 1,5 uur | Prijs: 80 EUR
Doel: Tijdens dit gesprek brengen we je klachten en geschiedenis in kaart en onderzoeken we samen of jouw pijnklachten neuroplastisch kunnen zijn. Ik leg je uit wat dit betekent en hoe we eraan kunnen werken. Vóór de intake vul je enkele formulieren in, die je me uiterlijk 3 werkdagen voordien bezorgt. 


2. Start slaapcoaching

Duur: sessie 1 uur (60 EUR) OF sessie 1,5 uur (80 EUR) - bij een sessie van 1,5 uur kunnen we eventueel ook je ademhaling (hartcoherentie) in kaart brengen. Je kiest zelf voor de basissessie of de uitgebreidere sessie.
Let wel op: eerste 3 sessies tegelijk te betalen bij de start van het traject (= 180 EUR)

Omdat slaapcoaching niet altijd 'leuk' is en best wat doorzettingsvermogen (én de wil om te veranderen) vraagt, boek je na de intake minstens drie sessies tegelijk. Dit laat ons toe om te experimenteren en uit te zoeken wat jij precies nodig hebt. Als je meteen drie sessies boekt en betaalt, ben je minder geneigd om af te haken na een zoveelste slapeloze nacht. De verandering zit in jezelf en vraagt dus ook een doorgedreven inspanning. Een gemiddeld slaapcoachingtraject duurt 6-8 sessies. Bij een complexe problematiek kan dit uiteraard langer duren. Na de eerste drie sessies zijn vervolgsessies los bij te boeken en te betalen. 

Slapende of rustende vrouw in bed

​

Ontdek de kracht van goede nachtrust! Vermits je ongeveer een derde van je leven slapend doorbrengt, kan je er maar beter voor zorgen dat je goed slaapt. Wil jij ook elke ochtend vol energie wakker worden en de dag met een frisse blik tegemoet treden? Dan is slaapcoaching dé sleutel tot een betere nachtrust en een gezonder, gelukkiger leven! We voelen ons immers lichamelijk en geestelijk beter als we beter slapen. Een tekort aan slaap maakt je ziek, zwakker en minder alert. Je loopt een groter risico op depressies of burn-out. Hoor jij tot de categorie van slechte slapers? Dan onderzoek ik graag samen met jou hoe we je slaapgewoonten kunnen optimaliseren. 

Slaapkamermeubels

Slaap is iets om wakker van te liggen

dr. Steven Laureys
bottom of page